Inzicht in Creatie

Het effect van een outdoor campagne wordt voor 47% bepaald door het ontwerp van de uiting. Met Create helpen we je daarom graag bij de creatie van jouw outdoor uiting.

 

 

8 gouden tips

Op basis van onderzoek en ervaring hebben wij 8 gouden tips opgesteld, die je helpen bij de opmaak van jouw outdoor uiting. Die vind je hier. Zo haal je het maximale uit je campagne!

 

Nieuw: Visualizer 

Hoe ziet jouw visual eruit in het straatbeeld? Upload je ontwerp en bekijk direct een mock-up met jouw visual op één van onze outdoor objecten.

Ga naar de visualizer

 

Visual scan

Voorafgaand aan een campagne kunnen we jouw uiting checken door middel van een Visual Scan. Met deze scan wordt op basis van algoritmes aangetoond hoe de aandacht de eerste 3 tot 5 seconden over een poster wordt verdeeld, onder andere met een heatmap. De algoritmes zijn bepaald aan de hand van jarenlang wetenschappelijk onderzoek (met o.a. eye-tracking). Deze gevalideerde onderzoeksdata is vervolgens omgezet in software. De algoritmes houden rekening met visuele kenmerken zoals contrast, vorm, kleur en tekstopmaak. Op basis van de resultaten adviseren wij hoe je jouw uiting visueel kan optimaliseren. In vergelijking met eye-tracking onderzoek voorspelt de Visual Scan in 90% van de gevallen dezelfde uitkomsten.

 

Pre- en post meting

Voorafgaand aan of na afloop van een campagne kunnen wij het effect van jouw campagne onderzoeken in samenwerking met onderzoeksbureau Validators. Dit is een kwalitatief onderzoek waarbij onder respondenten wordt onderzocht hoe jouw uiting scoort op het gebied van herkenbaarheid, overdracht van de boodschap, waardering enz.

 

Creatieve sessies

We organiseren regelmatig interessante sessies over dit topic. De laatste was bij Unilever waarbij inspirerende sprekers hun kennis deelden over creatie. Bekijk hieronder een compilatie van de sessie. Ook zijn we partner van de Fresh Air Challenge waarbij reclamebureaus worden uitgedaagd hun creativiteit los te laten op outdoor cases.

 

 

Vragen? Neem direct contact op

Bel ons: +31 (0)85 017 00 70
Mail ons: vragen@clearchannel.nl