Clear Channel drukt posters vanaf 1 januari 2022 op gerecycled papier

Uit een levenscyclus analyse (LCA) die Clear Channel heeft uitgevoerd is gebleken dat circa 70% van de totale CO2 uitstoot van de bedrijfsvoering wordt veroorzaakt door papierverbruik. Vooral de productie van nieuw papier is milieubelastend. Clear Channel Nederland kiest er daarom voor om posters per 1 januari te drukken op gerecycled papier.

Het gebruik van gerecycled papier geldt voor posters die Clear Channel zelf drukt. Dit is zo’n 15% van het totaal aantal posters dat zij op jaarbasis uithangt. Clear Channel bespaart hiermee jaarlijks zo’n 40.000 kilogram aan nieuw papier, wat resulteert in een CO2 verlaging van circa 16.000 kilogram.

 

“Momenteel gebruiken we meer grondstoffen dan de aarde ons kan leveren. Circulariteit is de oplossing en gelukkig wordt er steeds vaker nagedacht over de kringloop van grondstoffen. Met de overstap naar gerecycled papier willen wij een statement maken binnen onze branche. We hopen dat we adverteerders, mediabureaus en concullega’s kunnen enthousiasmeren om hetzelfde te doen. Op die manier kunnen we nog veel meer papier besparen en daarmee de CO2 uitstoot verder terugbrengen. Als ondertekenaar van het UN Global Compact maken wij ons daar hard voor en hebben wij ons eraan gecommitteerd om in 2050 Carbon Net Zero te zijn voor onze wereldwijde activiteiten.”, aldus Jeroen Albers, Development Director bij Clear Channel Nederland.