Clear Channel wint concessie voor de vrijstaande reclame vitrines in Leeuwarden

Clear Channel heeft de concessie voor de vrijstaande reclame vitrines in Leeuwarden gewonnen. De concessie heeft een looptijd van 10 jaar.  Het gaat om zo’n 60 analoge, dubbelzijdige objecten die veelal scrollend worden uitgevoerd. Daarnaast worden er 34 digitale schermen geplaatst.

Vanaf het tweede kwartaal van 2023 starten we met het plaatsten van de nieuwe objecten. Op dit moment is de verwachting dat alle objecten medio 2023 geplaatst en aangesloten zijn.

 

 Fors groeiend digitaal netwerk

“Met de winst van Leeuwarden versterken we onze positie in het noorden van het land, zowel op analoog als digitaal vlak. Aan ons digitale netwerk voegen we niet alleen Leeuwarden toe, maar ook in Den Bosch, Eindhoven, Almere en Dordrecht worden in 2023 digitale schermen geplaatst. Met deze toevoegingen wordt het netwerk ruim verdrievoudigd en groeit het aantal schermen op straat naar meer dan 500”, aldus Wierish Debipersad, Commercial Director Clear Channel Nederland.

 

Circulaire economie

“De samenwerking met Clear Channel sluit aan bij het streven van de gemeente naar een zo circulair mogelijke oplossing. Clear Channel ziet toe op het hergebruik van materialen en op het besparen op de inzet van nieuwe grondstoffen. Daarnaast wordt er volop ingezet op de vermindering van het energiegebruik en wordt er gebruik gemaakt van hernieuwbare energie. Dit sluit aan bij de ambities uit de uitvoeringsstrategie ‘Circulaire Economie’ van de gemeente Leeuwarden en draagt bij aan het duurzaam inzetten en onderhouden van materialen in de openbare ruimte”, aldus Henk de Vries, Coördinator Inkoop gemeente Leeuwarden.