Onderzoek effectiviteit mediumtypen

Outdoor reclame in mediamix levert verkoopstijging op

Samen met marktonderzoeksbureau GfK heeft Outreach een effectiviteitsonderzoek onder verschillende mediumtypen gedaan. Het onderzoek is uitgevoerd onder 98 A-merken uit de FMCG branche.

Effect van een outdoor campagne

Een outdoor campagne levert 1,8% extra verkopen op tijdens de campagneperiode en 1 week na de campagne stijgt de verkoop nog meer (3,5%). Een maand na de campagne is er nog steeds een verkoopstijging (2,7%). Een mono outdoor campagne is efficiënter dan een mix van tv en outdoor, als het aankomt op omzetstijging per geïnvesteerde euro.

 

Crossmediale campagnes

Een TV campagne gecombineerd met outdoor realiseert een hogere verkoopstijging op dan een TV campagne gecombineerd met print. Een TV-outdoor campagne levert de volgende verkoopstijging op: direct effect van 1,8% (tijdens de campagne), korte termijn effect van 3,8% (week na de campagne) en lange termijn effect van 3,1% (maand na de campagne). Voor een TV-print campagne liggen deze percentages lager; direct effect 1,5%, korte termijn effect 1,8% en lange termijn effect 1,4%.

 

Outdoor gecombineerd met TV

Onderzoek van zowel Nielsen als het Ehrenberg-Bass instituut heeft aangetoond dat het inkorten van een TV commercial van 30 seconden naar 15 seconden niets verandert aan het effect en het aantal GRP’s. Door de besparing op een TV flight blijft er geld over voor een opmerkelijke buitenreclamecampagne. Die ook nog eens meer verkoopt dan een TV-campagne alleen.