Tendermanager

Clear Channel Nederland is onderdeel van Clear Channel Europe (CCE) en telt ongeveer 60 enthousiaste en gedreven medewerkers. Met 450 digitale en 18.000 niet digitale displays weet Clear Channel 64% van de consumenten te bereiken in Nederland.

‘Creating the future of media’ is onze Europese toekomstvisie. Dit houdt in dat we ‘ons domein’ van buitenreclame de komende jaren willen transformeren met data-gedreven innovaties, in het voordeel van al onze stakeholders. Dus zowel adverteerders, mediabureaus, gemeentes en andere partners.

Wij zijn zowel een ‘Platform for Brands’ als een ‘Platform for Good’. We verwezenlijken de mediadoelstellingen van onze adverteerders, van brand building tot activatie. Tegelijkertijd zijn we meer dan een media owner en vinden we dat we een verantwoordelijkheid hebben om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Bij ons maak je deel uit van een hecht team, is er ruimte voor individuele groei en ontwikkeling en kijken we uit naar jouw frisse en creatieve ideeën. We werken in een gezellig en informeel team, maar zijn ook een toekomstgericht bedrijf dat het verschil wil maken! Creëer je met ons ‘The future of media in Out of Home’?

 

Over de functie

De Tendermanager herkent trends, groeigebieden, mogelijke partnerschappen, nieuwe klanten en markten. In kaart brengen van de wensen van de opdrachtgever en deze vertalen naar een tenderstrategie is een belangrijke taak binnen deze functie. Daarnaast zie je innovatieve mogelijkheden om met onze producten en diensten bestaande markten te verbreden. Netwerken is voor jou een tweede natuur en je communiceert makkelijk.

 

Wat ga je doen?

Je bent straks verantwoordelijk voor het gehele aanbestedingsproces (tenderprocedure) bij zowel de verschillende gemeentes in Nederland als commerciële instanties. Daarnaast herken je en onderzoek je nieuwe zakelijke kansen voor Clear Channel. Je weet wat er speelt in de markt en bij gemeentes, en onderneemt op tijd actie. Je werkt hierbij samen met mensen intern, extern en internationaal.

 • Je gaat de wensen van de opdrachtgever in kaart brengen om de behoeftes van de klant te vertalen naar een scherpe tenderpropositie.
 • Je analyseert de kansen en risico’s, en formuleert de enige echte strategy-to-win.
 • Je bewaakt het tenderbudget en de voortgang van het proces.
 • Je onderhoudt goede contacten met opdrachtgevers, onderaannemers en interne stakeholders.
 • Je beheert en analyseert de informatiestromen.

Ondernemen, organiseren, positief overtuigen, durf en besluitvaardigheid zijn de kernbegrippen in deze functie.

 

Het Development team

Het Development team bestaat uit een Development & Operations Director, 4 Concessie Managers en een Sustainability Manager. Dit team is verantwoordelijk voor de uitbreiding en doorontwikkeling van ons landelijke reclamenetwerk op o.a. bushokjes, plattegrondkasten, digitale billboards en schermen. Hierbij ligt de focus op de inkoop van reclamecontracten bij gemeentes, parkeergarages en scholen en het volledige tenderproces. Er is een nauwe samenwerking met de afdeling Operations die gaan over het plaatsen en beheer van onze objecten.

 

Dit verwachten we van jou

 • Een afgeronde – bij voorkeur een juridische – opleiding op HBO/WO niveau
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie of relevante functies zoals  Tender/EMVI coördinator of Tender/EMVI strateeg;
 • Commerciële vaardigheden, aantoonbaar of door ervaring verkregen
 • Kennis van en ervaring met contract- en risicomanagement, procesbeheersing en inzicht in gedrag van mensen en organisaties
 • Kennis van (D)OOH en bijkomende technische aspecten is een pré
 • Uitstekende uitdrukkingsvaardigheden in Nederlands en Engels

 

What’s in it for you?

Wij geloven erin dat mensen alles kunnen bereiken wanneer ze van plezier hebben in hun werk. Daarom bieden wij een werkplek waar groei, succes en plezier hand in hand gaan. Wat je kunt verwachten?

 • Natuurlijk een goed salaris, een laptop en een telefoon
 • 28 vakantiedagen per jaar (bij fulltime) en flexibele werktijden
 • Collega’s die werk én gezelligheid prima kunnen combineren
 • Werken binnen een succesvolle en groeiende internationale organisatie
 • Maandelijkse borrels, goede koffie en een wekelijkse fruitmand op kantoor
 • Een bureau met een top uitzicht
 • Gezamenlijke lunch in de Clear Channel Corner

 

Bring you. Shape us.

Nu al zin om te beginnen? Stuur dan z.s.m. je CV en motivatie naar Marinke Winters via werken@clearchannel.nl.

Vragen? Neem direct contact op

Bel ons: +31 (0)85 017 00 70
Mail ons: vragen@clearchannel.nl