Maak kennis met familie de Blauw

Hoe brengen Nederlanders de zomer door?

Wij stellen je graag voor aan familie de Blauw: Menno (46), Anna (42), Sofie (16) en Jesse (10). Tien weken lang volgen we deze modale familie uit Tilburg. Hoe komen zij de zomer door? Welke activiteiten ondernemen ze? Waaraan geven ze hun geld uit? Eén ding staat vast: ze zijn veel buiten deze zomer. En ze zijn niet alleen…

 

Wist je dat

  • 8,9 miljoen mensen in de zomer op vakantie in eigen land gaan?
  • Er in totaal € 795 miljoen wordt uitgegeven aan vakanties in eigen land?
  • En dat we 38% van het besteedbaar inkomen reserveren voor zomeruitgaven?

 

Door familie de Blauw deze zomer te volgen en insights te delen over hoe Nederlanders de zomer doorbrengen, inspireren wij jou én laten we zien hoe je hierop inhaakt met een passende campagne.

Week 36

Iedereen is naar school, het ‘normale’ leven is weer begonnen. Anna fietst dagelijks met Jesse naar school, ze moeten namelijk toch nog een kleine kilometer fietsen en ze laat Jesse niet alleen de drukke weg oversteken. Op het schoolplein stikt het van de moeders. De meeste lopend en met de fiets. Want 60% van de kinderen wordt gehaald en gebracht van en naar school. Zo ook Jesse. En back to reality betekent natuurlijk ook de zomerkilo’s eraf trainen en shoppen voor het nieuwe seizoen want de nieuwe collecties zijn binnen!

Week 34

Met een beetje tegenzin moeten Jesse en Sofie er aan geloven… De vakantie is écht afgelopen. Sofie gaat voor het eerst naar het MBO en Jesse gaat naar groep 6. Samen met ruim 2 miljoen andere scholieren en studenten starten ze aan een nieuw jaar. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

En, wie denkt dat studenten arm zijn: dat valt best mee. Wist je dat een HBO/WO student gemiddeld € 919 per maand heeft te besteden?

Week 32

Let’s go to te beach! Met tropische temperaturen van 32 graden en 523 kilometer aan Nederlands strand hoef je niet op vakantie naar het buitenland! De familie de Blauw gaat een paar dagen naar het strand van Noordwijk. Ze verblijven 3 nachten in een strandhuisje. Heerlijk toch?! En ze zijn niet de enige; er vinden in de zomer zo’n 1,1 miljoen binnenlandse vakanties naar de kust plaats. Vanuit hun huisje lopen zo het strand op. Hier kan de familie de Blauw wel aan wennen!

Week 30

Het is de kinderen toch gelukt! Ze hebben pappa en mamma zo ver geregen om met z’n allen een attractiepark te bezoeken. Samen met hun favo nichtje en neefje gaan ze naar De Efteling. Met een rugzak vol pakjes drinken, snoep, chips en koeken rijden ze ‘s ochtends vroeg richting Kaatsheuvel. Na de lunch wordt er snel een ijsje gegeten, want de rij bij Bobslee is nu wel heel kort… Rennen!

Week 28

De zomervakantie is begonnen! Dat moet gevierd worden. De familie de Blauw gaat daarom met het hele gezin het terras op om een hapje te eten en een lekker drankje te doen. Pa gaat aan een speciaalbiertje, ma gaat voor een prosecco, Sofie neemt een Radler 0.0% en Jesse bestelt een appelsap. Na het eten blijft Sofie nog hangen op het terras, om wat te drinken met haar vriendinnen.

 

Week 26

Het is zaterdagochtend en Menno is vroeg wakker. Na een aantal dagen zon is de tuin veranderd in een oerwoud. Hoog tijd om het gras te maaien en de heg te snoeien! De rest van de familie ontwaakt even later ook en besluit Menno te helpen. Anna en Sofie rijden naar het tuincentrum voor wat nieuwe bloemen en planten. Nadat het gras gemaaid is spuit Menno samen met Jesse het terras schoon met de hogedruk spuit. Terwijl Anna en Sofie de nieuwe planten en bloemen poten en water geven, fietsen Menno en Jesse nog even langs de bouwmarkt voor een blik buitenbeits, om de schutting morgen nog even een lik verf te geven. De tuin is weer bijna zomerklaar, dus de BBQ kan aan! Anna doet samen met Jesse de boodschappen. Bier, wijn, limonade, vlees, sausjes, kruiden, salade, stokbrood met smeersels en ijsjes als toetje.

Benieuwd naar het hele verhaal en hoe jij hierop kunt inspelen?

Neem contact op met jouw accountmanager en laat je inspireren!

Vragen? Neem direct contact op

Bel ons: +31 (0)85 017 00 70
Mail ons: vragen@clearchannel.nl