Pricing & Packaging Analyst

Clear Channel Nederland heeft (digitale) abri’s, billboards en masten door heel Nederland. Met onze media verbinden we merken met mensen. Hiervoor gebruiken we onze vakkennis in combinatie met research en data. Zo zorgen we ervoor dat merken het maximale uit campagnes halen. Met het internationale netwerk van Clear Channel Outdoor, behoren we tot één van de grootste outdoor bedrijven ter wereld.

 

FUNCTIEOMSCHRIJVING

In deze nieuwe functie van Pricing & Packaging Analyst werk je nauw samen met de Sales afdeling (Sales/Accountmanagers en Account Executives). Met elkaar ben je verantwoordelijk voor de Performances van Clear Channel Nederland. Je geeft een boost aan de rentabiliteit van het commerciële aanbod en verandert de mindset van ‘Revenue at all cost’ tot ‘profitable revenue’. Je analyseert de bestaande verkooppraktijken; tarieven, het aanbod van de pakketten, bezettingsgraad, kortingen en marges om aanbevelingen te formuleren en nieuwe inzichten te creëren.

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • de uitbouw van het Yield Management binnen Clear Channel Nederland
 • Het analyseren van de bestaande verkooppraktijken, tarieven, het aanbod van pakketten, bezettingsgraad, kortingen en marges
 • Het identificeren van verbeteringsmogelijkheden
 • Het formuleren van aanbevelingen en creëren van nieuwe inzichten
 • Je adviseert pro actief het Sales team om de beste periode/producten met de beste prijs te verkopen en bewaakt deze.

 

WIE ZOEKEN WIJ?

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde, commercieel ingestelde Analyst met een academische achtergrond; iemand die gretig is en snel leert. Je hebt een energieke persoonlijkheid en je hebt een analytisch vermogen en een goed commercieel inzicht. Je bent een sterke communicator die mensen in beweging weet te krijgen.

Je bezit de volgende competenties

 • Resultaatgerichtheid met uitstekende analytische skills;
 • Zowel zelfstandig als in teamverband werken gaat je goed af;
 • Je bent goed in het opbouwen en onderhouden van relaties met collega’s en andere relevante stakeholders
 • Je bent pro actief, initiatiefrijk en niet bang om knopen door te hakken
 • Je hebt uitstekende communicatie- en presentatievaardigheden
 • Je kunt jezelf goed uitdrukken in zowel Nederlands als Engels.

 

WAT BIEDEN WIJ?

Naast uitstekende arbeidsvoorwaarden bieden wij een uitdagende job binnen een succesvolle, innovatieve en internationale organisatie waarin de waarden ‘Forward Thinking, Freedom, Fast, Flexibility, Fullfilling Promises en Fairness’ hoog in het vaandel staan. Je werkt met jonge en enthousiaste collega’s in een dynamische branche met een hoge mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

 

SOLLICITEREN

Heb je interesse in deze vacature en voldoe je aan de eisen? Stuur jouw CV en motivatie naar Marinke Winters, werken@clearchannel.nl. Wil je meer weten over de werkzaamheden? Bel dan
085 – 0170052. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vragen? Neem direct contact op

Bel ons: +31 (0)85 017 00 70
Mail ons: vragen@clearchannel.nl