Education Media Network

Voor veel van onze adverteerders is Gen Z een belangrijke doelgroep, maar het is lastig om ze te bereiken. School is een plek waar ze nog wél te bereiken zijn, simpelweg omdat ze er bijna dagelijks zijn. Onze vernieuwde Education Media propositie is daarom volledig gericht op het bereiken van Gen Z. Mede daarom hebben we ervoor gekozen om dit netwerk uit te breiden met gloednieuwe digitale schermen. Dit is een logische stap, want Gen Z = digital en de mogelijkheden voor interactie en voor het gebruik van data zijn groter met digitaal. Adverteerders kunnen op die manier hun boodschap nóg relevanter maken voor de doelgroep.

 

Combi digitaal en analoog

Het Education Media Network bestaat uit +/- 2.100 analoge vakken verdeeld over ruim 300 middelbare scholen, mbo’s, hbo’s en universiteiten verspreid door heel Nederland. Naast de analoge vakken is een deel van het Education Media Network gedigitaliseerd. Deze nieuwe digitale schermen bevinden op high traffic locaties, zoals in de aula/kantine, bij de in/uitgang en in de centrale hal. Op dit moment vind je het digitale netwerk op ruim 90 onderwijslocaties verspreid door Nederland, in steden als Den Bosch, Nijmegen en Rotterdam. Dit netwerk groeit hard en zal snel de 200 schermen aantikken. Een actueel overzicht van aantallen en locaties kun je bekijken via onderstaande button.

Bekijk locaties

Onderzoek Gen Z @School

Om Gen Z te bereiken is het belangrijk om te weten wat ze doen en wat ze denken. We hebben daarom in samenwerking met YoungWorks onderzoek gedaan onder ruim 600 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 24 jaar. Dit onderzoek geeft onder andere inzicht in hoe jongeren zich bewegen op school op een gemiddelde schooldag. Ook hebben we een jongerenpanel opgezet, bestaande uit 24 jongeren. Met ons jongerenpanel hebben we bijvoorbeeld achterhaalt welke uitingen en activaties de doelgroep aanspreken en waarom en welke mogelijk beter kunnen en hoe ze beter kunnen. Meer hierover lees je in onze whitepaper hierover.

 

Download Whitepaper Jongerenpanel

DUIK IN DE WERELD VAN GEN Z!

Graag nemen we je mee in de wereld van Gen Z! Want om Gen Z te bereiken, moet je weten wat ze doen, wat ze denken en welke keuzes ze maken. Interesse? Neem contact op met jouw accountmanager om een presentatie in te plannen.

Vragen? Neem direct contact op

Bel ons: +31 (0)85 017 00 70
Mail ons: vragen@clearchannel.nl