Close up van een sedumdak
Abri campagne van Sprite met sedumdak

Duurzaamheid en het milieu

Duurzaam ondernemen doen wij er niet ‘even bij’. Het is een belangrijk onderdeel van onze strategie.

Wij streven ernaar om tegen 2030 Carbon Net Zero te zijn voor Scope 1- en Scope 2-emissies en tegen 2045 voor Scope 3.

Elk team en iedere functie bij Clear Channel speelt een actieve rol in onze reis naar CO2 vermindering, middels het GHG-protocol.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als verantwoordelijk media- en infrastructuurbedrijf is duurzaamheid verankerd in onze werkwijze en ondersteunen wij onze industrie, adverteerders, gemeenten en zakelijke partners bij het bereiken van hun milieudoelstellingen. Als onderdeel van ons streven naar een Carbon Net Zero toekomst, nemen wij maatregelen en investeren wij in technologieën die ons energieverbruik verminderen.

Wij zien dat onze activiteiten zowel positieve als negatieve gevolgen kunnen hebben op milieu en maatschappij. Als partner op het gebied van media- en infrastructuur voor vele gemeenten en adverteerders nemen wij onze verantwoordelijkheid om mens en milieu te beschermen.

Ons werk is gebaseerd op ons beleid inzake milieuduurzaamheid, onze gedragscode en binnen de organisatie zijn onze rollen en verantwoordelijkheden duidelijk.

Abri Campagne ING - Utrecht met Sedumdak
Focus op duurzaamheid:

CO2 neutrale voetafdruk in 2030

Duurzaamheid heeft bij ons een prioriteit. Dit is terug te zien in onze campagnes, outdoor objecten en logistiek. Hieronder een aantal duurzaamheidsinitiatieven waarmee we onze impact verminderen:

  • In 2019 introduceerden wij de eerste sedumdaken op de Adshels, zogenoemde “groene daken”. Deze daken dragen positief bij aan de biodiversiteit en verkoeling van de stad, aangezien het sedum water absorbeert.
  • Al het nieuwe meubilair dat wij plaatsen is voorzien van 100% LED verlichting en de digitale objecten zijn zeer energiezuinig.
  • Vanaf 2022 drukken wij ons drukwerk op gerecycled FSC-papier met ecologische inkt. Na afloop van de actieperiode recyclen we alle posters.
  • De Adshels worden duurzaam gereinigd, met osmose- of hemelwater.
  • Wij stimuleren onze medewerkers om met het openbaar vervoer te reizen aangezien ons kantoor bij een treinstation ligt. Verder elektrificeren wij ons wagenpark.
  • Wij zijn werkzaam in het duurzame Pharos gebouw in Hoofddorp. Zo is de buitengevel bijvoorbeeld voorzien van panelen die zonne-energie opwekken voor de verlichting binnen het gebouw en wordt er veel gebruik gemaakt van circulaire materialen.

Dit plan en onze bedrijfsmissie zijn erg ambitieus, maar we kunnen het uitvoeren dankzij de advertentie-investeringen van de merken, die elke keer dat ze voor onze media kiezen, naast het bereiken van hun communicatiedoelstellingen, een bijdrage leveren aan verbetering van duurzaamheid en het leven waar hun campagnes worden weergegeven.

Trees for All - Adshel

Samenwerking met duurzame partners

Wij steunen milieu-initiatieven in de gemeenschappen waarin wij actief zijn en geven ze mediaruimte zodat zij hun boodschap kunnen delen. Daarnaast investeren wij in milieuprojecten die een verschil maken en steunen wij het essentiële werk van onze liefdadigheidspartners. Deze goede doelen zijn in het thema duurzaamheid uitgekozen:

 

Partners die we op dit moment ondersteunen

 

Stichting Nederland Schoon

Trees 4 All

Plastic Soup Foundation

ISO certificeringen

In 2015 is ons bedrijf ISO 9001 en 14001 gecertificeerd. Dit betekent dat activiteiten om de impact op het milieu te verlagen, strikt worden nageleefd.

 

ISO certificeringen

Sedumdak Utrecht

Ons ESG verslag

Clear Channel Outdoor Holdings heeft de ESG Prime Rating gekregen, die de ESG-inspanningen in Europa en andere markten weerspiegelt.

Wij geloven dat het combineren van digitale transformatie, economische groei en duurzaam ondernemen steeds meer mogelijk is.

Ontdek hoe wij een betere wereld creëren.

ESG Rapport 2023

ESG - Report Afbeelding

Vragen? Neem direct contact op

Bel ons: +31 (0)85 017 00 70
Mail ons: vragen@clearchannel.nl