Onthulling 700e sedumdak in Tilburg

Clear Channel realiseert 700e bushalte met sedum dak

Clear Channel Nederland heeft onlangs een bijzondere mijlpaal bereikt. Zij hebben de 700e bushalte met een sedum dak gerealiseerd. In 2018 had Utrecht de primeur en werden zo’n 300 haltes voorzien van een groen dak. Sinds die tijd zijn o.a. Gouda, Zaandam, Dordrecht en Tilburg toegevoegd aan het groene netwerk en staat de teller op 700 bushaltes met sedum dak.

De 700e halte met groen dak werd geplaatst aan de Heuvelring in Tilburg. Clear Channel had het genoegen om op die locatie Rik Grashoff, de wethouder van klimaat, groen, openbare ruimte en mobiliteit in de gemeente Tilburg, voor de camera te spreken. Hij benadrukte de betekenis van duurzaamheid voor de stad Tilburg en de vele duurzame initiatieven die momenteel in zijn stad worden uitgerold.

 

 

Ook Anika Ramamurthy, Sustainability Manager bij Clear Channel, was aanwezig in Tilburg en legde uit hoe de groene daken passen binnen het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

“Sinds 2018 zijn we bezig met het opbouwen van ons netwerk van groene haltes. Na de winst van de concessie Tilburg, zijn we daar begin dit jaar gestart met het plaatsen van weer bijna 50 nieuwe groene haltes. Inmiddels staat de teller op 700 bushaltes met groen dak, verspreid door Nederland. Een belangrijke mijlpaal binnen ons duurzaamheidsbeleid.”

Klik op een afbeelding om te vergroten